Core foder

Jeg har fodret med Core den sidste måned, Khela er vild med det nu lævner han intet og Khalua spiser jo alt, det virker som om begge trives med det. 

Denne creme er fantastisk hvis der er lidt filtre i pelsen, påføres fugtig pels, derefter under tørring og børstning går udredning som en leg. Kan købes ved www.dream-coat.dk

Ringtræning

Vi går til ringtræning ved Dogcenter.dk 

Virkelig god og kompetent træning 

I Bad

Har længe ønsket en bedre løsning på badedag af tibberne, nu har jeg købt et baby badekar på stativ, dejligt ikke at skulle sidde på hug når de skal vaskes 

På gåtur

Jeg bruger halsbånd fra Wolfsong, de er dejligt brede og nemme at tage af og på, minimalt filtring af pelsen. Str til hanner 40 - 45 cm og til tæver 35 - 40 cm, de findes i mange farver og både med pote eller stjerne mønster.

Jeg bruger Flex line den med den brede line når vi går i skoven og ved stranden, til byture og hunde træning bruger jeg en rundsyet læder line. 

Hvis du er mere til at bruge sele så anbefaler jeg hurtta y sele str 60 cm, der kan godt komme filtre i pelsen ved brug. 

Der var en hunde massør der fortalte mig at hunde har det bedst med et bredt halsbånd eller en sele, da det forebygger skader i nakke og hals region. 

Nemt at tørre TT

Tørretiden bliver mindre med disse badeslag, de dækker både hals, øre og krop. De kan bestilles på www.transgroom.com 

Nye produkter til pelspleje

Chris Christensen shampoo /balsam og børster er super gode til Tibbe pels, jeg kan varmt anbefale produkterne

Se mere på www.dream-coat.dk 

Øjenundersøgelse

Priserne er steget herhjemme, så det kan betale sig at køre til Tyskland og få øjenundersøgt sin hund, det har jeg tænkt mig at gøre fremadrettet. 

Loppe flåt behandling

Jeg bruger Nexgard spectra til mine tibber, det er en tbl der gives hver 4 uge, og den tager både flåter, lopper og den nye engflåt plus hjerte lunge orm, fås ved dyrlægen eller med recept. Desværre er Nexgard spektra udgået, så nu får de almindelig Nexgard. Og 1 tbl milbemax hver 3 måned. 

Hvis ferien går til udlandet

Der er forskellige regler om hvordan hunden bør transporteres i det enkelte land, EX i Sverige skal hunden være fastspændt eller være bag bagage rum gitter eller i bur og der er mindste mål der er lovligt. Jeg har for en sikkerheds skyld købt refleks veste da vi ofte kører i Tyskland og der er det lovkrav at der skal være en refleks vest til alle passagerer. Under søg regler og love i det enkelte land. Hunden skal have pas og være  vaccineret mod rabies, nogle lande kræver også ormekur. Se mere på fødevarestyrelsens hjemmeside. 

Ny Føn på stativ

Vi har fået ny føn på stativ nok den bedste investering udover mine TT. Den letter arbejdet med tørring gevaldigt, Zelma er vild med den og håber nok på bad med lidt kortere intervaller end i dag

Pelspleje

Det er vigtigt at have de helt rigtige redskaber til pelspleje, det gør arbejdet nemmere, 1 god pigbørste med lange bløde pigge, 1 sprat 70 kam, 1HS kam plus 1 strikkepind 

Til vask

Jeg har det sidste år brugt Chris Christensen shampoo og balsam, både spectrum one og ten, resultatet bliver super godt. Plus jeg bruger Precious Drop til udredning og pelskur

Den nye ICE on Ice shampoo og balsam er også et fantastisk produkt. Produkterne kan købes hos www.dream-coat.dk